ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙΕίμαι ο Ν.Γ, έχω μεγαλώσει στην Αθήνα και πριν 15 χρόνια μετοίκησα σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, αγόρασα ένα κομμάτι γης έξω από ένα χωριό (1,5 χιλ.), έφτιαξα το σπίτι μου και έγινα κτηνοτρόφος, τώρα είμαι 42 ετών. Όλα αυτά τα χρόνια είχα πνευματικό τον γέροντα Ι.Κ τον οποίον υπεραγαπούσα  και  υπάκουα τυφλά. Εργάστηκα πάρα πολύ σκληρά, σε αντίξοες συνθήκες, με πολλά προβλήματα από τους ντόπιους που με αποκαλούσαν «ξένο» και έφτασαν σε σημείο κάποιοι να μου δηλητηριάζουν τα ζώα και να  μου βάζουν φωτιά. Φυσικά την εποχή που εγώ επέλεξα αυτό τον σκληρό τρόπο ζωής η χώρα μας βρισκόταν σε ευημερία και πολλοί χλεύασαν την επιλογή μου. Στην περιοχή μου ήμουν ο πιο νέος κτηνοτρόφος, έζησα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για 5 χρόνια γιατί ενώ μου δόθηκε επιχορήγηση τα λεφτά δεν έφτασαν σε μένα. Tους δρόμους μέχρι το σπίτι μου τους έφτιαξα με τα χέρια μου κουβαλώντας πέτρες γιατί τον χειμώνα βούλιαζα στις λάσπες. Η μητέρα μου ενώ θα μπορούσε να ξεκουράζεται στο σπίτι της στην Αθήνα έμεινε μαζί μου να με στηρίξει.


Παρά τις οικονομικές και εργασιακές δυσκολίες που είχα τα πρώτα χρόνια υπάκουα στις προτροπές του γέροντα Ι.Κ να κάνω πολλές ελεημοσύνες σε πολύτεκνες οικογένειες που συνήθως ήταν “πνευματικοπαίδια” του που μου είχε ο ίδιος συστήσει. Το έργο αυτό συνεχίστηκε τα επόμενα χρόνια ανιδιοτελώς, τα δε τελευταία χρόνια της κρίσης με δικιά μου πρωτοβουλία επεκτάθηκε  και προς άλλες κατευθύνσεις.
Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕ Η Α.Σ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2006
 Ο  γέροντας Ι.Κ στην αρχή μου έλεγε να γίνω μοναχός και μετά μου έλεγε να κάνω οικογένεια, πριν 7 χρόνια ένας πελάτης μου αλβανικής καταγωγής μου γνώρισε μια συγχωριανή του, η οποία είχε έρθει στην χώρα παράνομα με τα πόδια και ζούσε ένα  μήνα κλειδωμένη στο σπίτι της αδελφής της. Πήγα να την γνωρίσω, δεν μιλούσε λέξη ελληνικά, ήταν φοβερά ταλαιπωρημένη σαν σκελετός, δεν μου άρεσε καθόλου και έφυγα. Όταν γύρισα σπίτι και το συζήτησα με την μητέρα μου, ένιωσα λύπη γι΄ αυτήν επειδή και εγώ  όλα τα προηγούμενα χρόνια είχα πραγματικά ταλαιπωρηθεί και είχα μάθει να συμπονώ και τους άλλους. Χωρίς να θέλω να περιαυτολογήσω τα πρώτα χρόνια που έζησα εδώ και τύχαινε να περνάνε μέσα από το κτήμα μου αλλοδαποί πεινασμένοι τους έδινα και το τελευταίο κομμάτι ψωμί που είχα στο σπίτι μου χωρίς δεύτερη σκέψη. Δύο μέρες αργότερα ήρθε ξαφνικά στο σπίτι μου με την αδελφή της τάχα να γνωρίσει την μητέρα μου. Την άλλη μέρα και ενώ βρισκόμουν σε μια κοντινή πόλη της περιοχής μου τηλεφώνησε  ο προξενητής και μου ζήτησε να πάω στο σπίτι του όπου βρισκόταν και η μέλλουσα σύζυγός μου. Εγώ ήμουν αδιάφορος όμως την ώρα που έφευγα ήρθε στο αυτοκίνητο μου γιατί όπως είπε ήθελε να δει την μάνα μου. Αυτό ήταν δεν ξανάφυγε από το σπίτι.
 Επειδή ήταν παράνομη και μουσουλμάνα στο θρήσκευμα της είπα ότι για να παντρευτούμε πρέπει να πάει στην χώρα της να βαπτιστεί και μετά τον γάμο  να έρθει νόμιμα στην χώρα. Την εποχή που την γνώρισα είχα τακτοποιηθεί οικονομικά και ζούσα πολύ καλά. Ανέλαβα όλα τα έξοδα και λίγους μήνες αργότερα είχαμε παντρευτεί. Δυστυχώς όμως με το που έγινε ο γάμος στην Αλβανία η συμπεριφορά της άλλαξε συλλήβδην και από την κακομοίρα που παρίστανε άρχισε να με υποτιμά. Μόλις είδα αυτή την  συμπεριφορά αποφάσισα να γυρίσω στην Ελλάδα χωρίς αυτήν, με απέτρεψαν από την απόφασή μου συγγενικά μου πρόσωπα.
Κατά την παραμονή μου στην Αλβανία έμαθα ότι τα 3 από τα 5 αδέλφια της ήταν στην φυλακή για πολύ σοβαρά εγκλήματα, ο 4ος ήταν νεκρός και ο 5ος με πότιζε με ναρκωτικές ουσίες (εμποτισμένο χασίς) και εθίστηκα χωρίς να το καταλάβω. Γύρισα στην Ελλάδα ένα κουρέλι, δεν μπορούσα να κοιμηθώ, να δουλέψω, να φάω και το νευρικό μου σύστημα κατέρρευσε. Την φρικτή αυτή περίοδο της ζωής μου φύγανε από τα χέρια μας (εμένα  και της μητέρας μου) όλες μας οι οικονομίες (μερικές χιλιάδες ευρώ), έγιναν τηλεοράσεις, κασετόφωνα, κινητά και χαρτζιλίκι στις αλβανικές φυλακές. 3-4 μήνες αφότου επέστρεψα από την Αλβανία,   με την βοήθεια των συγγενών μου που έβλεπαν ότι δεν είμαι καλά νοσηλεύτηκα σε ιδιωτική κλινική για 40 μέρες  όπου και αποτοξινώθηκα. Από τότε είμαι απόλυτα υγιής και συνεχίζω να εργάζομαι όπως πριν.
Το διάστημα που νοσηλευόμουνα η Α.Σ ( η σύζυγός μου) αγωνιούσε πώς θα πάρει την άδεια παραμονής της μάλιστα είπε σε συγγενικό μου πρόσωπο να την βοηθήσει γιατί ήθελε να φύγει, όμως  δεν μπορούσε να πάρει άδεια παραμονής χωρίς την δική μου παρουσία και έτσι έμεινε. Όλα όσα περιγράφω παραπάνω από την γνωριμία μου με αυτήν μέχρι και την θεραπεία μου έγιναν σε διάστημα ενός έτους .
Όταν διαπίστωσε ότι έγινα απολύτως καλά άρχισε να με καλοπιάνει, τότε περίπου έγινε και η γνωριμία της με τον γέροντα Ι.Κ. Στην αρχή δεν της άρεσε ο «γέροντας» γιατί του έδινα από τα προϊόντα μου αυτή θύμωνε και δεν μου μιλούσε, γενικότερα  με εμπόδιζε να κάνω ελεημοσύνες, ήθελε μόνο να δίνω στην οικογένειά της. Κάποια στιγμή της είπα «εγώ παντρεύτηκα για να κάνω παιδιά»  τότε αυτή μου είπε για πρώτη φορά «ότι δεν θέλει παιδιά». Συνεννοούμασταν με δυσκολία κατάλαβε όμως ότι εάν δεν θέλει παιδιά θα χωρίσουμε και δεν είχε πάρει ακόμα την 10ετή άδεια παραμονής της, τότε αποφάσισε να κάνει μόνο ένα. Το 2010 γεννήθηκε ο 1ος μου γιός , το 2011 γεννήθηκε ο 2ος μου γιός , το 2012 γεννήθηκε ο 3ος μου γιός.
Φυσικά παρά την γέννηση των παιδιών δεν συναισθανόταν τις υποχρεώσεις που είχε ως σύζυγος και μητέρα, ο νους της ήταν σε άλλα πράγματα. Δεν ήμουν και δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω απόλυτα ποια ήταν αυτά, το εργαλείο όμως που χρησιμοποιούσε για να επιτύχει ότι είχε στο μυαλό της

ήταν το κινητό τηλέφωνο το οποίο πλήρωνα εγώ.

 Συχνά μου έλεγε «εμένα όλοι μ’ αγαπάνε, δεν με ξέρεις εμένα, θα σας φτιάξω εγώ, θα φύγω, είμαι κυρία……» και άλλα πολλά. Είχε καταφέρει με τη δική μου ανοχή και ανεκτικότητα να μας επιβάλλει τα δικά της «θέλω» στην οικογένεια και να επιδιώκει να γίνει αυτή και μόνο το απόλυτο αφεντικό στο σπίτι. Ζητούσε επίμονα από την μητέρα μου να παίρνει αυτή την σύνταξη της και να την διαχειρίζεται, με το επιχείρημα ότι στην Αλβανία διαχειριζόταν πολλά λεφτά και ήξερε να κάνει καλό κουμάντο. Ταυτόχρονα στους άλλους πέρναγε το προφίλ της καταπιεσμένης, της κακοποιημένης και της κακομοίρας.  Σε όλους έλεγε ότι είμαι τρελός επειδή είχα «νοσηλευτεί», ότι είμαι βίαιος και νευρικός, ότι ακόμη και τις ελεημοσύνες που έκανα ήταν δική της πρωτοβουλία. Παράλληλα όμως διατυμπάνιζε ότι «με αγαπάει» ενώ ταυτόχρονα με κατηγορούσε. ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΦΥΛΑΧΤΩ!!!!!
 Στις 27-4-2014 σε υπόδειξή μου να μην χτυπάει τα παιδιά χωρίς λόγο, σηκώθηκε και έφυγε από το σπίτι. Ήρθε σε συνεννόηση  με τον Γ.Π (τον κολλητό της παιδόφιλο), την πήγε στο αστυνομικό τμήμα, γιατί η ίδια δεν γνωρίζει καλά τα ελληνικά. Ήρθαν και με συλλάβανε στις 7 το απόγευμα, έμεινα φυλακισμένος όλη την νύχτα, αυτή δεν γνωρίζω που κοιμήθηκε και τα 3 μικρά  παιδιά τα είχε μόνη της η γιαγιά.
Οι πολλές συναναστροφές της με τον Γ.Π το πνευματικοπαίδι του «γέροντα» Ι.Κ ξεκίνησαν περίπου τα τελευταία 3-4 χρόνια. Δεν γνωρίζω πόσο συχνά επικοινωνούσαν τηλεφωνικά, τι έλεγαν ή τι σχεδίαζαν πίσω από την πλάτη μου. Γνωρίζω όμως ότι ο «ιθύνων νους» της παρέας αυτής ήταν και είναι ο γέροντας Ι.Κ !!!!!!


ΑΠΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ Ι.Κ 
ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ 
 ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΕΦΥΓΑ 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑ
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια :