ΜΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΜΑΜΑ

Για την σύζυγό μου και μητέρα των 3 παιδιών μου γνωρίζω ελάχιστα για την ζωή της στην Αλβανία και την οικογένεια της. Έμαθα όμως αφού την παντρεύτηκα ότι 3 από τους 4 ζώντες αδελφούς της ήταν στην φυλακή για σοβαρά εγκλήματα, τότε ανησύχησα και εγώ και όλοι μου οι συγγενείς.
Σύμφωνα με τις στατιστικές «η Αλβανία έχει υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας στην Ευρώπη και ευρύτερα». Η αλβανική μαφία είναι ιδιαίτερα ενεργή στην Αλβανία, στις Ηνωμένες Πολιτείες, και τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συμμετέχει σε ένα ευρύ φάσμα εγκληματικών επιχειρήσεων, όπως διακίνηση ναρκωτικών, όπλων, ανθρώπων και ανθρώπινων οργάνων. Υπάρχουν δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι «Το 23% των κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές είναι Αλβανοί - 10 φορές περισσότεροι Αλβανοί στις φυλακές αναλογικά με τους Έλληνες», για την «δράση της αλβανικής μαφίας στην Ελλάδα», αλλά και ότι η Αλβανία έχει το «ρεκόρ δολοφονιών στα Βαλκάνια». Η χώρα αυτή σχετίζεται  με «παράνομη διακίνηση βρεφών», μάλιστα το 2006 ένα χρόνο πριν παντρευτώ την αλβανίδα σύζυγό μου καταδικάστηκαν από δικαστήριο των Τιράνων για πώληση βρεφών σε ιδιωτικές κλινικές των Γιαννιτσών, αλλά και της Θεσσαλονίκης από Αλβανούς σε συνεργασία με Έλληνες. Το Χαμόγελο του Παιδιού καταγγέλλει ότι τα ανήλικα θύματα του traffiking, συνήθως χρησιμοποιούνται από κυκλώματα επαιτείας ή ως βαποράκια ναρκωτικών. Πολλά από αυτά τα παιδιά ωστόσο καταλήγουν «σε οργανωμένα κυκλώματα παιδεραστών». Είναι συνηθισμένη η «Απαγωγή παιδιών στην Αλβανία για εκμετάλλευση τους στην Ελλάδα», και η «προώθηση ανήλικων κοριτσιών  στην πορνεία». Η ίδια καυχιόταν ότι ο πατέρας της κατάγονταν από το Κοσσυφοπέδιο. Ο Ιωάννης Μιχαλέτος ειδικός στο Αλβανικό οργανωμένο εγκλήματα, την Δομή των "Οικογενειών" και την διεθνή επέκταση του γράφει τα εξής: «Στην Αλβανική μαφία, κάθε ομάδα οργανωμένη έχει ένα μόνο "Κεφάλι" που λαμβάνει όλες τις αποφάσεις και φροντίζει να γίνεται το όνομα του γνωστό σε ορισμένα μόνο έμπιστα του μέλη. Τα απλά μέλη, που διακινούν μικρές ποσότητες ναρκωτικών, επονομάζονται "Μυρμήγκια" γιατί εργάζονται ως πιστοί και αφοσιωμένοι για την ομάδα και σε αρκετές περιπτώσεις είναι πρόθυμοι να φυλακιστούν προκειμένου να μην αποκαλύψουν τα μυστικά της ομάδας τους, ενώ σε πολλές περιπτώσεις στέλνονται 2-3 "Μυρμήγκια" μαζί σε μια εισαγωγή ναρκωτικών σε μια χώρα, ώστε να συλληφθούν αυτοί και να διαφύγουν της προσοχής των αρχών μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών που έρχονται με άλλους τρόπους.
Η κάθε ομάδα, συγκροτείται κατά βάση από συγγενείς εξ'αίματος και τον ευρύτερο κοινωνικό τους κύκλο που στη Βόρεια Αλβανία ονομάζεται "Φις" ή "Φάρα" στα Νότια της χώρας. Υπάρχουν αυστηρά καθορισμένα πλαίσια κοινωνικής συμπεριφοράς και ποινές θανάτου για τους πληροφοριοδότες. »
Η ομάδα του Λουσνγές μια από τις σημαντικότερες φαμίλιες (Αλβανικές "Οικογένειες" του οργανωμένου εγκλήματος) τη σήμερον εποχή δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή του Φιέρι από όπου κατάγεται η πρώην σύζυγός μου. Ήδη έχω αναφέρει ότι 3 από τα 5 αδέλφια της ήταν στην φυλακή  όταν την γνώρισα, καθώς και το παιδί της αδελφής της. Ένας αδελφός της μας είπε ότι βρέθηκε νεκρός στην Αθήνα, ένας άλλος που ζει στην Αλβανία ασχολείται με τα ναρκωτικά, απ’ όσα είδα με τα μάτια μου.
Η Α.Σ είναι η μικρότερη από τα 9 αδέλφια της , το περιβάλλον που μεγάλωσε ήταν εγκληματικό και η μόρφωση που έλαβε ανύπαρκτη. Όταν ήμασταν στην Αλβανία συνεχώς τσακωνόταν με τους γείτονες και φώναζε. Την μικρή της ανιψιά Στ., κόρη της αδελφής της Ε.Σ, την είχε χτυπήσει πολλές φορές μπροστά στα μάτια μου. Η εν λόγω αδελφή της όταν χώρισε από τον βορειοηπειρώτη σύζυγό της έστειλε την κόρη της Στ. στην μάνα της στην Αλβανία χωρίς την συγκατάθεση του άνδρα της. Όταν μεγάλωσαν τα παιδιά δεν τα φρόντιζε και τα βρήκε η αστυνομία στους δρόμους μιας ελληνικής πόλης και την προειδοποίησαν ότι την επόμενη φορά θα τα πάνε σε ίδρυμα. Τότε αποφάσισε να δώσει τα παιδιά στον πατέρα όπου και βρίσκονται αυτή την στιγμή.
Έχουμε λοιπόν από σύνολο 9 αδελφών:
1)   3 αδέλφια στην φυλακή, έναν ανιψιό, και έναν νεκρό αδελφό στην Αθήνα.
2)   Μια αδελφή στην Ελλάδα που άφηνε τα παιδιά της στους δρόμους να περιφέρονται και να κλέβουν.
3)   Έναν αδελφό της σε ψυχιατρείο της Αλβανίας
4)   Την Α.Σ (προβληματική μαμά) να κακοποιεί 3 ανήλικα παιδιά συστηματικά, να τα εκθέτει σε κίνδυνο και ασέλγεια, και ΝΑ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗ ΑΠΟ «ΕΝΑ ΑΝΩΝΥΜΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ»!!!!!
Οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές της χωριατούπολης σφυρίζουν αδιάφορα όταν καταγγέλλω ότι έχει 3 αδέλφια στην φυλακή για πολύ σοβαρά εγκλήματα, με αντιμετωπίζουν σαν να είμαι «τρελός». Γι’ αυτούς δεν παίζει κανένα ρόλο το «οικογενειακό μας περιβάλλον» και ο τρόπος που μεγαλώνουμε, ούτε οι γνώσεις μας, που ζούσαμε, που ζούμε, πότε άλλαξε η ζωή μας και ότι τέλος πάντων μας χαρακτηρίζει ως προσωπικότητες.
Ο Ιωάννης Μιχαλέτος αναφέρει για το «Αλβανικό οργανωμένο έγκλημα»: «Η Interpol σε εκτιμήσεις της κατά καιρούς υποστηρίζει ότι περίπου το 90% της ηρωίνης που κατασχέθηκε στην Ευρώπη προέρχεται από τον άξονα Τουρκίας-Βουλγαρία-Σκοπίων. Στην εν λόγω νοητή γραμμή, έχει εν τω μεταξύ, γιγαντώσει η Αλβανική μαφία η οποία πολλαπλασίασε τη δυναμική της από τις αρχές της δεκαετίας του '90 έως και τη σημερινή εποχή.
Πρόκειται για ένα οργανωμένο και συμπαγές δίκτυο ατόμων με κοινό γνώρισμα την εθνική τους καταγωγή που έχει απασχολήσει μυριάδες φορές τις περισσότερες αρχές ασφαλείας σε ολόκληρο τον πλανήτη και στην παρούσα έρευνα θα καταδειχθεί ένα μέρος της δράσης της που όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία, θα συνεχιστεί και στο μέλλον βάση της δυναμικής που έχει αποκτήσει, αλλά και της «υψηλής προστασίας» που δέχεται από κρατικούς οργανισμούς μεγάλων κρατών και πανίσχυρα πολυεθνικά συμφέροντα που εδράζονται κυρίως στο τομέα του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου».
Φυσικά ποτέ όλοι αυτοί δεν δρουν μόνοι τους η σήψη υπάρχει από μέσα, διαβάζουμε λοιπόν για «Βαριές κατηγορίες για τον ρόλο αστυνομικών σε εμπόριο ναρκωτικών» που είχαν οργάνωση εμπορίας ναρκωτικών με Αλβανούς αρχηγούς που εισήγαγαν ναρκωτικές ουσίες από την Αλβανία και τις διακινούσαν στην χώρα μας: Οκτώ αστυνομικοί εμπλέκονται στην υπόθεση κυκλώματος που εμπορεύονταν χασίς, ηρωίνη και κοκαΐνη στην ελληνική επικράτεια. Η μαρτυρία-καταπέλτης από αστυνομικό της Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης. Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δικάζονται 69 άτομα που φέρονται ότι, ως μέλη κυκλώματος, εμπορεύονταν χασίς, ηρωίνη και κοκαΐνη στην ελληνική επικράτεια. Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 8 αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη, το Αγρίνιο, τα Γιαννιτσά και τον Βόλο που κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου».
 Όταν έμαθε τα ελληνικά η Α.Σ αγαπημένη της ενασχόληση έγινε η χρήση του κινητού τηλεφώνου. Επιδόθηκε  σε ατέλειωτες συνομιλίες με ανθρώπους που γνώριζε από εμένα και τους παρίστανε την «καημένη» και την «κακομοίρα» και τους κλαιγόταν πίσω από την πλάτη μου. Όταν ήταν παράνομα στην Ελλάδα και κλειδωμένη στο σπίτι της αδελφής της με έπεισε να την λυπηθώ και την παντρευτώ χωρίς να γνωρίζω τίποτα για αυτήν, αποδεικνύεται ότι ή έχει το χάρισμα ή εξασκήθηκε να παριστάνει την  «καημένη» και την «κακομοίρα και να πείθει». Από εμένα απέκτησε προνόμια που ποτέ δεν είχε, δεν ένιωσε όμως την στοιχειώδη ευγνωμοσύνη για την ανοχή μου προς αυτήν (μου είχε αποκρύψει για τις εγκληματικές ενέργειες της οικογένειας της πριν παντρευτούμε), αλλά επιδίωξε την καταστροφή μου γιατί τα ήθελε όλα. Η παροιμία λέει «δώσε θάρρος στον χωριάτη, να σ' ανέβει στο κρεβάτι», αυτή όχι μόνο στο κρεβάτι ανέβηκε αλλά και το κρεβάτι δικό της ήθελε!!!!
Η βία είναι πολύ συνηθισμένη στην Αλβανία, σύμφωνα με τον «ΟΗΕ: Έξι στους δέκα Αλβανούς δέρνουν καθημερινά τις γυναίκες τους». Η UNISEF λέει για τη έξαρση της βίας  «Αυτή η αγροτική και τραχιά χώρα έχει  μακρά ιστορία της πατριαρχίας, αλλά καταπιέστηκε κατά τη διάρκεια του 45-έτους κομμουνιστικού καθεστώτος. Η κατάρρευση του καθεστώτος το 1991, άφησε ένα κενό που γέμισε από παραδοσιακές αντιλήψεις και συμπεριφορές.  Οι οικογένειες αντιμετώπισαν τεράστιες πιέσεις κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου. Η διάλυση των κρατικών θέσεων εργασίας οδήγησε σε φτώχεια, διαδεδομένη μετανάστευση και την διάσπαση των δεσμών της οικογένειας και της κοινότητας. Σε πολλές περιπτώσεις, η απογοήτευση οδήγησε στη βία κατά των γυναικών». Προφανώς η Α.Σ (προβληματική μαμά) έζησε και μεγάλωσε σε βίαιο περιβάλλον με άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Πολλές φορές έλεγε στην μητέρα μου «ότι έπαιζαν ξύλο μεταξύ τους λόγω του ότι ζούσαν πολλά άτομα μαζί». Παρίστανε την τσαμπουκαλού και έλεγε ότι είχε δείρει πχ την γυναίκα του μικρού αδελφού της όταν αυτός μπήκε στην φυλακή. Εδώ στην Ελλάδα κατάλαβε ότι μας σοκάρει βία, άρχισε λοιπόν να λέει από δω και από κει (αναληθώς φυσικά) ότι την χτυπάω, κάτι που μπορεί να έγινε  πιστευτό σε κάποιους, αφού δεν είχαμε γείτονες να μας ακούσουν, ούτε να την δούνε ποτέ χτυπημένη. Λέγοντας όμως αυτά τα ψέματα στον κόσμο κέρδισε την συμπάθεια, την εμπιστοσύνη και αλληλεγγύη τους. Εγώ από την άλλη δεν είχα καταλάβει τίποτα γιατί δούλευα σκληρά και δεν προλάβαινα να ασχοληθώ με τέτοιες «κατινιές». Εξάλλου ούτε εγώ ούτε η μητέρα μου είμαστε πονηροί άνθρωποι να σκεφτόμαστε διεστραμμένα, άρρωστα και καχύποπτα, έτσι δεν αξιολογήσαμε σωστά τον επικίνδυνο χαρακτήρα της Α.Σ (προβληματικής μαμάς), αλλά και πόσο στην πραγματικότητα μας μισούσε και μας επιβουλεύονταν. Η γυναίκα αυτή κάλυπτε κάτω από την γυναικεία φύση της έναν σκληροτράχηλο και αδίστακτο άνθρωπο. Δεν αγάπησε ποτέ την οικογένεια της, δεν προσαρμόστηκε στις συνθήκες της νέας της ζωής, μονίμως είχε στο μυαλό της, σε σημείο εμμονής, την αποκατάσταση των φυλακισμένων αδελφών της.
  Η Α.Σ (προβληματική μαμά) δεν ήθελε παιδιά και είχε πει στην μητέρα μου, ότι ο αδελφός της Μ. που βρίσκεται σε αλβανική φυλακή, της είπε «τι τα ήθελες τα παιδιά», ενώ η αδελφή της Ε. της έλεγε, «εγώ δεν σε έφερα εδώ να κάνεις παιδιά αλλά να κοιτάξεις εμένα», όταν λέει «έφερα» εννοεί ότι την έφερε παράνομα χωρίς χαρτιά. Ίσως γι’ αυτό σαν μητέρα αργότερα δεν φρόντιζε και δεν αγαπούσε τα παιδιά της. Στενοχωριόμουν και απορούσα ο γέροντας  που ήξερε όταν μου έλεγε, χωρίς ποτέ εγώ να έχω κατηγορήσει άλλον στην εξομολόγηση εκτός από τον εαυτό μου, «δεν πειράζει καλή είναι υπάρχουν και χειρότερες». Αργότερα η κατάσταση χειροτέρευσε και άρχισε να χτυπάει συνέχεια και χωρίς λόγο τα παιδιά στο κεφάλι, με τα χέρια ή με διάφορα αντικείμενα. Όταν τα έλεγα στον γέροντα με καθησύχαζε λέγοντάς μου « πρώτα η γυναίκα σου και μετά τα παιδιά», «αν την χωρίσεις δεν θα βρεις άλλη», «αν την χωρίσεις εμένα δεν θα με ξαναδείς» και πολλά άλλα παρόμοια.
Τα παιδιά τα φροντίζαμε εγώ και η μητέρα μου, δεν την θέλανε καθόλου αλλά ούτε και αυτή  τους έδειχνε τρυφερότητα και αγάπη. Η συμπεριφορά της άλλαζε υποκριτικά όταν υπήρχαν άλλα πρόσωπα μπροστά. Ο μεγάλος μου γιός ρωτούσε την γιαγιά του «γιατί δεν με αγαπάει η μαμά, πες της να με αγαπάει». Τον δεύτερο γιό μας τον μάθαινε αλβανικά, επειδή την μάλωσαν τα φυλακισμένα αδέλφια της γιατί ο μεγάλος μου γιός δεν μίλαγε καθόλου αλβανικά. Το αποτέλεσμα ήταν  ο δεύτερος γιός μου να μην μπορεί να μιλήσει ούτε ελληνικά ούτε αλβανικά μέχρι και την στιγμή που η Α.Σ ήταν στο σπίτι, το παιδί μου τώρα (6 μήνες μετά) μιλάει κανονικά. Τον μάθαινε επίσης να μας βουτάει πράγματα από τα χέρια και να της τα πηγαίνει. Αντί να τον φιλάει στοργικά τον τσίμπαγε και τον δάγκωνε με αποτέλεσμα το παιδί να εκδηλώνεται και αυτό με τέτοιο τρόπο. Με τον μικρότερο μου γιό δεν ασχολήθηκε καθόλου, δεν τον έβγαζε από την κούνια, δεν τον τάιζε, δεν τον άλλαζε και πολλές φορές δεν άφηνε ούτε εμάς λέγοντας ψέματα ότι το είχε κάνει. Η ανάπτυξη του έμεινε πίσω και η παιδίατρος ανησύχησε, από τη στιγμή όμως που αναλάβαμε αποκλειστικά την φροντίδα του παιδιού εγώ και η μητέρα μου είδαμε θεαματικά αποτελέσματα.
Τα φυλακισμένα αδέλφια της έγιναν για μας μόνιμος εφιάλτης, συνεχώς με απειλούσε ότι «θα με κανονίσουν τα αδέλφια της» ή με εκφράσεις του τύπου «δε ξέρεις ποια είμαι εγώ», «θα σε φτιάξω» και άλλα τέτοια απειλητικά.
Το τελευταίο διάστημα η ανησυχία μου για τα παιδιά είχε κορυφωθεί, δεν έκανε τίποτε απολύτως εκτός να κλειδώνεται στο δωμάτια, να εξαφανίζεται στα χωράφια και να μιλάει στο τηλέφωνο. Σε οποιαδήποτε παρατήρησή μου, ως προς τα παιδιά πάντα, γινόταν έξαλλη. Ήδη 2 φορές στο παρελθόν είχε εγκαταλείψει τα παιδιά και μας έκανε μηνύσεις, σε αυτά θα αναφερθώ σε ειδικό κεφάλαιο. Την Τρίτη φορά που εγκατέλειψε τα παιδιά και το σπίτι της ήταν χωρίς επιστροφή. Αυτό έγινε στις 25-7-2014 το μεσημέρι μετά από επίθεση που μου έκανε το πρωί ενώ κοιμόμουν στον καναπέ χτυπώντας με στο πρόσωπο. Στο περιστατικό αυτό ήταν παρούσες η μητέρα μου και η αδελφή μου Β.Γ. Μετά από τις απειλές για την ζωή μου από τα αδέλφια της και την ίδια αναγκάστηκα να τους μηνύσω. Η μήνυση αφορούσε την Α.Σ (εν διαστάσει σύζυγό μου), τον πρόσφατα αποφυλακισμένο αδελφό της Αρ. Σ, ο οποίος έκτισε ποινή για φόνο και εμπόριο όπλων και την αδελφή της Ε.Σ. Όταν εγκατέλειψε την οικογένειά της η Α.Σ, ο παραπάνω αδελφός της την επισκέφθηκε στην οικία του Γ.Π, όπως η ίδια είπε, για να την πάρει να φύγουν και να ξεχάσει τα παιδιά. Γιατί το έκανε αυτό μήπως γιατί δεν την θεωρούσε ικανή να τα μεγαλώσει; Ή μήπως γιατί όταν μας επισκέφθηκε είχε διαπιστώσει τα παιδιά ζούσαν πολύ καλά στο περιβάλλον τους; Ή ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΖΙ;
 Το αξιοπερίεργο της υπόθεσης είναι, ότι ενώ ο αδελφός της ήρθε να την πάρει, ο γέροντας Ι.Κ ισχυρίστηκε στην μοναχή αδελφή μου Ε.Γ ότι την βοηθάει γιατί είναι μια ξένη  και άπορη και δεν έχει κανέναν. Όπως η ίδια ομολόγησε σε αίθουσα δικαστηρίου, ο γέροντας Ι.Κ την συμβούλευσε επίσης, προκειμένου να μην θεωρηθεί εγκατάλειψη συζυγικής στέγης να μου κάνει και αυτή μήνυση. Την ίδια ακριβώς στιγμή που την συμβούλευε να με μηνύσει ψευδώς ότι την χτύπησα δεν απαντούσε στις δικές μου κλήσεις.

Ποτέ δεν συμφώνησα με τις βλακείες που γράφει γιατί τα παιδιά ήταν και είναι η πρώτη μου προτεραιότητα και δεν πρόκειται να αφήσω κανένα να τα κακοποιεί και να τα εκμεταλλεύεται. 
Την προβληματική μάνα την βόλευαν όλα αυτά που έλεγε!! 
Ο γέροντας Ι.Κ μας έπεισε κατά κάποιο τρόπο να κάνουμε 3 παιδιά, παρότι ο γάμος μας δεν πήγαινε καλά. Το κάνει σε όλους αυτό και μετά εκμεταλλεύεται την κατάσταση της κακής σχέσης των γονιών για να βουτάει τα παιδιά!!! Δεν υπάρχουν σχόλια :